Wie is…

Vanuit de overtuiging dat communicatie tussen mensen vaak veel beter kan, is Cynthia Communicatie gaan studeren aan de Hogeschool voor economische studies in Rotterdam. In eerste instantie met het idee om later in de reclame wereld aan het werk te gaan. Totdat het vak interculturele communicatie werd aangeboden. Vanaf dat moment wist ze wat de bedoeling was: Begrip en inzicht geven aan bedrijven en individuen om zo communicatie tussen partijen te verbeteren. Vanaf dat moment maakt Cynthia zich er hard voor om culturen te begrijpen zodat overeenkomsten gevonden worden. “Het is maar net waar je op fucust.”

Ze studeerde als enige in haar jaar af op Interculturele communicatie door middel van een uitgebreid onderzoek naar communicatie tussen 5 culturen binnen 1 organisatie verspreid over het hele Nederlandse Koninkrijk.

Cynthia is eigenaar van CHCommunicatie en zet zich onder andere in voor verbetering van communicatie tussen mensen, bedrijven, organisaties en/of instellingen.

“Ik geloof dat het belangrijk is om mensen inzicht te geven in hun manier van communiceren met anderen. Vaak zijn onze manieren zo ingesleten vanuit onze kindertijd, dat we niet inzien dat sommige methodes niet meer werken. Onze wereld is veranderd. Niet alleen door technologie maar veel meer nog door mensen zelf. Noem het globalisering of geef het een naam. Feit blijft dat we met meer mensen samenleven dan ooit tevoren. Als we elkaar niet begrijpen, blijft miscommunicatie een feit.

Dit heeft niet alleen gevolgen voor vrede en oorlog. Ik kijk naar andere praktische zaken. Het bedrijfsleven en overheden ondervinden last van gebrek aan kennis en begrip. Dit beïnvloed gedrag en dus blijven we in cirkels lopen.”

Door middel van workshops, trainingen en cursussen, biedt Cynthia inzicht in de communicatie tussen mensen. Door licht te schijnen op het ‘hoe & waarom’ krijgt men andere kennis. Met kennis kun je handelen en door te handelen kun je dingen voor elkaar krijgen.

Bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen ben ik regelmatig spreker en neem een deel van de training en cursus voor “westgangers” voor mijn rekening. Als landenspecialist Caribisch gebied praat ik de toekomstig expats bij over het wonen en werken op de zonnige eilanden. Met name over gedragspatronen, politiek en economie. Ik vind dat heerlijk om te doen omdat ik kan putten uit persoonlijke ervaring en vanuit de theorie. Maar vooral omdat ik als een vis in het water ben voor een groep.

Over groepen gesproken:
Ik heb als Operation Director en Marcom Director bij TEDxRotterdam leiding over een team enthousiaste social entrepreneurs, professionals en studenten. Ik heb het over ongeveer 32 personen die met veel plezier en enthousiasme jaarlijks een dijk van een hoofd evenement en meerdere thema evenementen neerzetten in Rotterdam. Dit vraagt om visie, inzicht, overzicht houden en people skills.

Een sterk merk sterker maken doe je niet alleen. Door een team van 10 professionals met elkaar te laten samenwerken, zetten we een prachtig evenement op de kaart. Ik geef leiding en werk mee.

Dat geeft mijn stijl wel een beetje weer:
Een ROOD-denker, meewerkend voorvrouw en zeer Rotterdams(poetsers).
Dat heeft zoveel voordelen want niemand zit te wachten op praters die verder niets begrijpen van de praktijk. Ik praat graag maar ik ‘doe’ net zo graag. Vandaar mijn motto:

“Communicatie= woorden+daden”

“Cynthia is proactief en praktisch met een hands-on aanpak.

Zij weet door verder te kijken en verder te vragen de behoeftebepaling helder te krijgen en te vertalen naar alle partijen en niveaus. Zij heeft het vermogen op ieder niveau te communiceren en samen te werken binnen publieke-, private-, politieke- en zakelijke omgevingen.

Haar menselijke benadering zorgt ervoor dat zij tegelijk toegankelijk is en zakelijk en doelgericht te werk gaat. Motiveren en verbinden zijn haar sterke punten.
Cynthia is een gedreven, ondernemende, communicatief sterke, zelfbewuste, leergierige, sociale, vrolijke vrouw, met veel gevoel voor verantwoordelijkheid.
Positief van aard en een realist.”

Plaats een reactie